BETA
DESIGN
Wicked Learning
Dwarsdoeners werken aan taaie vraagstukken. Vraagstukken die zich moeilijk laten structureren en beheersen. We noemen ze ook wel 'wicked problems'. Om tot oplossingen te komen gebruiken we 'wicked learning'. Dat vereist zoveel mogelijk verschillende perspectieven. Dit kan variëren van een workshop ballet tot een ervaring in een revalidatiecentrum. Daarbij wordt de inspiratie niet geduid door een trainer, want we gaan uit van een autonome groep die samen onderzoekt wat relevant is.
Co-creatie
Elke deelnemer werkt aan een concreet maatschappelijk vraagstuk. Het gaat hier expliciet om een thema waarmee je het verschil wil maken. Bijvoorbeeld: 'Hoe maken we de zorg menselijker?' of 'Hoe leg ik het eigenaarschap meer bij de student?'. Aan het eind van elke bijeenkomst is er volop ruimte voor een vertaling naar de werkpraktijk. Bovendien bespreken we als collectief waarmee we bij de volgende bijeenkomst willen experimenteren.
Verantwoording
Tijdens elke bijeenkomst wordt de voortgang van deelnemers vastgelegd door middel van audio-interviews. Zo wordt op laagdrempelige wijze het proces vastgelegd. Zo kunnen we ons eigen en elkaars proces blijven volgen. Deze input is in ieder geval waardevol voor de deelnemers zelf, maar zou ook met de buitenwereld gedeeld kunnen worden.
DEELNEMERS
De groep is alles omdat zij waarde geeft aan wat wij met elkaar doen.
-
circa 10 professionals uit grotere organisaties
-
diverse achtergronden - inhoudelijk en cultureel
-
maatschappelijk georiënteerd
-
dwarsdoeners
-
voldoende zelfkennis om interessante sparringspartners te zijn
-
behoefte aan voeding en kritische input
-
geen behoefte aan een training
DOORLOOP
INVESTERING
Tijd: individuele intake + groepsintake + 8 modules van 1 dag (om de 6 weken 1 module)
Financieel: € 3600,- ex BTW